Uitdunnen houtwal Molenveldpad De Lutte

Gepubliceerd op 22 februari 2024 om 18:33

Vanaf donderdag 29 februari tot en met vrijdag 15 maart dunnen we de houtwal aan het Molenveldpad in De Lutte uit. Het Molenveldpad is het pad aan je linkerhand als je vanaf De Lutte richting het Arboretum fietst. Tussen de snelweg en het spoor. Vossebeld voert deze werkzaamheden uit. Deze werkzaamheden ronden zij voor het broedseizoen af.

Waarom doen we dit?

We verwijderen grote bomen op tijd. Dit doen we voor het behoud van verschillende hoogtes en diversiteit in de houtsingels. Door het verwijderen van deze grote bomen komt er meer lichtinval op de bodem. Dit zorgt voor verjonging en onder begroeiing. Daarnaast nemen we met dit onderhoud ook gevaarlijke situaties weg langs de snelweg, fietspad en spoorweg. Om deze werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren maakt de aannemer in het midden een werkpad. Ook werkt de aannemer met grote machines. Houd hier rekening mee als je in de buurt bent.

Wat gaan we doen?

  • We verwijderen de grote wilgen aan de zijde van de snelweg en de spoorweg. Deze soort groeit snel en kan daardoor voor gevaarlijke situaties zorgen.
  • Ook verwijderen we grote takken aan de zijde van de spoorweg. Het afknappen van deze takken kan voor gevaarlijke situaties zorgen.
  • 50% van de aanwezige begroeiing zetten we af. Afzetten van bomen en struiken houdt in dat deze begroeiing laag bij de grond wordt afgezaagd of omgehakt. Hiermee zorgen we ervoor dat de begroeiing weer uit gaat lopen zodat de houtwal weer dichter wordt.
  • Oude waardevolle bomen zoals eiken en berken blijven behouden.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden in het groen blijft het Molenveldpad toegankelijk. Zodra de aannemer langs het fietspad aan het werk is wordt het fietspad tijdelijk met borden afgezet. Wanneer de aannemer aan het eind van de werkdag klaar is verwijdert hij de afzetting en is het fietspad weer te gebruiken.

Job Hollander,
Communicatieadviseur, team Communicatie